Οργάνωση Μ.Σ. Σερρών

Ο "ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ" περιλαμβάνει το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται απρόσκοπτα, μεθοδικά και αποτελεσματικά το έργο του σχολείου. Ως εκ τούτου οι κανόνες αυτοί θα πρέπει να αποσκοπούν στη αρμονική συνύπαρξη των μελών της σχολικής κοινότητας και να αποβλέπουν στη διαμόρφωση ενός παιδαγωγικού και διδακτικού κλίματος, το οποίο θα διασφαλίζει τη συνεργασία, τον αμοιβαίο σεβασμό, την ανοχή, την αποδοχή της ετερότητας χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν,ο όρος «σχολική πειθαρχία» αποκτά δημοκρατικό περιεχόμενο και αναδεικνύεται σε βασικό ποιοτικό στοιχείο του σύγχρονου σχολείου.

Το Μουσικό Γυμνάσιο Σερρών/Λ.Τ., σεβόμενο την παράδοσή του, αποσκοπεί στη διαμόρφωση ενός δημιουργικού κλίματος, που θα υπηρετεί το όραμα της ολόπλευρης και ουσιαστικής διαμόρφωσης της προσωπικότητας των μαθητών του. H εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας με υπομονή και επιμονή επί είκοσι συναπτά έτη αγωνίζεται να θέσει τα θεμέλια ενός πρότυπου σχολείου, το οποίο θα καλλιεργεί όχι μόνο το πνεύμα των μαθητών, αλλά και θα δίνει δημιουργική διέξοδο στις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, τις αναζητήσεις τους, θα καλλιεργεί τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Για αυτό θεωρούμε ότι περισσότερο από κάθε άλλη περίπτωση η σχολική μας κοινότητα οφείλει να είναι οργανωμένη κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να μπορεί να ανταποκριθεί απόλυτα στο σημαντικό και πολύπλευρο έργο της. Και επειδή το σχολείο προετοιμάζει τους νέους να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία.

Θεωρούμε ότι η εσωτερική οργάνωση της σχολικής ζωής οφείλει να τους εκπαιδεύει και να τους διαπαιδαγωγεί σύμφωνα με τα πρότυπα και τις ανάγκες μιας δημοκρατικής κοινωνίας, βοηθώντας τους να συνειδητοποιήσουν ότι η ελευθερία προϋποθέτει κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία.Η λειτουργική οργάνωση όμως, της σχολικής κοινότητας προϋποθέτει κανόνες, όρια, κατανομή ρόλων και ευθυνών, ιεραρχική διάρθρωση της ομάδας, στοιχεία τα οποία μπορούν να συντελέσουν καταλυτικά στην ουσιαστική λειτουργία του σχολείου, όταν απορρέουν από συλλογικές διαδικασίες και έχουν συνταχθεί και διατυπωθεί με ελεύθερη βούληση των μελών της κοινότητας, με συναίνεση και συμμετοχή και αφήνουν τα περιθώρια για συνύπαρξη διαφορετικών και πλουραλιστικών απόψεων.

Για να δείτε τον πρόσφατα ανανεωμένο κανονισμό λειτουργίας του ΜΣΣ πιέστε εδώ

Επικοινωνήστε μαζί μας...

  • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

  • 23210-35353

  • 23210-35820

  • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35