Μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Δημήτρη Μαλισσόβα «Ας ερχόσουν για λίγο» που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΜΣΣ.
Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο
Μία ομάδα μαθητών της Παραδοσιακής Ορχήστρας του ΜΣΣ συμμετείχε στις εκδηλώσεις “Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία”, που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου από τις 5 έως τις 9 Μαΐου 2018 και παρουσίασαν ένα δείγμα της δουλειάς τους σε υπαίθρια συναυλία.
Παράλληλα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε ποικίλες συναυλίες από τα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και τη μεγάλη τελική συναυλία με τη συμμετοχή και των 17 Μουσικών Σχολείων.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις και εργαστήρια από διακεκριμένους μουσικούς και μουσικολόγους (Κ. Παπαδοπούλου, Β. Καρίπης, Κ. Γκουβέντας, Ε. Καραΐνδρου, Δ. Σαββόπουλος, Μ. Σκούλιος κ.ά.). Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων οι μαθητές έζησαν την εμπειρία της συμφωνικής μουσικής μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων συμμετέχοντας σε ένα κοινό μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων καλλιτεχνών (Θ. Ορφανίδης, Χ. Τσιαμούλης, Σ. Νεοχωρίτου, Γ. Ζαρκαντζάς, Δ. Καρβούνης).
Ηχηρή ήταν η παρουσία του ΜΣΣ στο ραντεβού των Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη, στη γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι, στο Φεστιβάλ Ξάνθης “Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων”, όπου συμμετείχαν 15 μουσικά σχολεία από όλη τη χώρα και ένα μουσικό σχολείο από τη Ρουμανία. Το ΜΣΣ συμμετείχε με δύο ομάδες μαθητών του στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων “Τα ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας” και “BigBand-Τα χάλκινα της Δ. Μακεδονίας, μια ορχήστρα, δύο μουσικοί κόσμοι”. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Απριλίου.
Οι μαθητές παρακολούθησαν τέσσερα βιωματικά εργαστήρια του Φεστιβάλ, την ορχήστρα του Ν. Κυπουργού, τη χορωδία της Ε. Δαμιανού, τα αυτοσχέδια κρουστά του Ν. Τουλιάτου και τα πολυφωνικά τραγούδια της Κ. Ιταλίας του S. Mongelli. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, συμμετείχαν στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, σε συνεργασία με μαθητές 15 Μουσικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, παρουσίασαν ένα δείγμα της δουλειάς τους, ανά ομάδα, σε υπαίθρια συναυλία στην πόλη της Ξάνθης.
Από τη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής του ΜΣΣ στις 26-3-2018
Η Έλενα Μουζάλα, Ελληνοκυπριακής καταγωγής, άρχισε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου με την μητέρα της σε ηλικία τριών ετών. Σε ηλικία πέντε ετών έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ, ενώ σε ηλικία επτά ετών της απενεμήθη “Τιμητικό Δίπλωμα” στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου “Μουσικά Νιάτα” στο Δυτικό Βερολίνο.
Το 1970 πήρε το Πρώτο Βραβείο στον 1ο “Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου”.
Το 1971 αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών (τάξη Κρινώ Καλομοίρη) με Πρώτο Βραβείο Παμψηφεί.
Συνέχισε τις σπουδές της στη Γαλλία με υποτροφίες της Γαλλικής Κυβέρνησης, του Ιδρύματος Ωνάση και του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Παρισίων (Ίδρυμα A.Γ.Λεβέντη)..
Το 1975 κέρδισε το Δεύτερο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου “Gian Battista Viotti” στο Vercelli της Ιταλίας.
Το 1976 αποφοίτησε από το Conservatoire National Superieur de Musique των Παρισίων με Πρώτο Βραβείο Πιάνου (τάξη P. Sancan) και Πρώτο Βραβείο Μουσικής Δωματίου (τάξη C. Lardé).
1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες
23210-35353
mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr
Η Διευθύντρια
Δρ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη