To ΜΣΣ στην εκδήλωση του Δ. Σερρών για την απελευθέρωση από τη βουλγαρική κατοχή και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

dserronΤο ΜΣΣ με τη χορωδία του ευρωπαϊκού συνόλου συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την απελευθέρωση των Σερρών από τη βουλγαρική κατοχή και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με τίτλο "Το τέλος της παιδικής ηλικίας-Μνήμη Σερρών", σε επιμέλεια Γιώργου Ανδρέου, με μια σπουδαία παρέα ερμηνευτών και μουσικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 29-6-21, στο «Ηρώον», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Σακελλαροπούλου 'Είναι πολύ ισχυρός ο συμβολισμός μιας καλλιτεχνικής εκδήλωσης την ημερομηνία αυτή — είναι η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών και συγχρόνως η ευκαιρία σύνδεσης της με τις πανελλήνιες δράσεις που τιμούν τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία. Ο συμβολισμός γίνεται ακόμα ισχυρότερος από την παρουσία στην πόλη και στην εκδήλωση της εξοχοτάτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου δήλωσε ο συνθέτης.

Ακούστηκαν μουσικές και τραγούδια σε στίχους Ανδρέου και του Θοδωρή Γκόνη, μαζί κι ένα ποίημα του Γιώργου Καφταντζή, που γεννήθηκαν  από τις αναμνήσεις της παιδικής και εφηβικής ζωής του συνθέτη στην γενέθλια πόλη του. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας παίχτηκαν τραγούδια του γνωστά κι αγαπημένα. Η χορωδία της γ΄ γυμνασίου και του Λυκείου του ΜΣΣ συγκίνησε το ακροατήριο και καταχειροκροτήθηκε όταν ερμήνευσε τον μνο των Σερρών", τον οποίο συνέθεσε ο Γιώργος Ανδρέου. Υπεύθυνοι της διδασκαλίας της χορωδίας ήταν η κυρία Ντουσιοπούλου Νίκη και ο κύριος Μαρκουλλής Παναγιώτης. Στην ίδια εκδήλωση η Διευθύντρια του σχολείου Σκέμπερη Ευαγγελία συνοδευόμενη από την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αγγέλα Χαραλαμπίδου χάρισαν στην πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα αντίτυπο του επετειακού λευκώματος για τα 25 χρόνια του σχολείου  ως "αντίδωρο για την τιμητική της παρουσία και ως ενθύμιο της δικής μας συμμετοχής". Στο τέλος της εκδήλωσης στο ΜΣΣ απονεμήθηκε ειδική αναμνηστική τιμητική πλακέτα για τη συμμετοχή του από τον δήμαρχο Αλέξανδρο Χρυσάφη. Παρακολουθήστε τα σχετικά βίντεο_1, βίντεο_2.

 

 

DSC 1647

DSC 1653

DSC 1688

DSC 1695

 

Επικοινωνήστε μαζί μας...

  • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

  • 23210-35353

  • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

  • serresmusicschool@gmail.com

 

                Η Διευθύντρια

 Δρ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35