Ξαναζωντανεύοντας την ιστορία του τόπου μας

Την Παρασκευή που μας πέρασε, 25/6 σε μια σεμνή τελετή στην πλατεία Ελευθερίας το Μουσικό Σχολείο μας βραβεύτηκε μαζί με άλλα δύο γυμνάσια/Λύκεια για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα του Δήμου Σερρών "Ξαναζωντανεύοντας την ιστορία του τόπου μας". Το σχολείο μας συμμετείχε με μία εξαιρετική εικονική γιορτή- μουσικό βίντεο "Ξαναζωντανεύοντας την ιστορία του τόπου μας μέσα από το Δημοτικό Τραγούδι" με το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του Λυκείου μας με υπεύθυνη καθηγήτρια- εμψυχώτρια την μουσικό του σχολείου μας Ζωή Κεσελοπούλου. Στους διακριθέντες μαθητές και στην εκπαιδευτικό απονεμήθηκαν ειδικά βραβεία. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στην εμψυχώτρια- υπεύθυνη μουσικό μας , στους διοργανωτές για την ωραία πρωτοβουλία, αλλά και σε όλους τους μικρούς και μεγάλους συμμετέχοντες!

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Σιαμάγκας Δημήτριος δήλωσε σχετικά:
"Μια δράση με εκπαιδευτικό περιεχόμενο παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας, μπροστά στον εθνομάρτυρα Εμμανουήλ Παπά και ξαναζωντάνεψε η ιστορία του τόπου μας, έτσι όπως την αφηγήθηκαν τα παιδιά, οι μαθητές κι οι μαθήτριες από νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια του Δήμου Σερρών. Όχημά τους στο ιστορικό ταξίδι της επανάστασης του 1821, η Τέχνη. Πρόσωπα, γεγονότα και ιστορίες παρουσιάστηκαν με σύμμαχο την τεχνολογία, τα εικαστικά, το θέατρο, τη μουσική, το θέατρο σκιών.
-- Η χθεσινή εκδήλωση είχε προγγραμματιστεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, που οργάνωσε και υλοποιεί η επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021-ΣΕΡΡΕΣ 2021», σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και τη συμμετοχή εκατοντάδων Σερραίων μαθητών και μαθητριών.
-- Είναι συγκινητικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι η νέα γενιά συνειδητά προσέρχεται με ευλάβεια και ευγνωμοσύνη να τιμήσει τους ήρωες του 1821, τους ανθρώπους που απελευθέρωσαν την Ελλάδα από τον οθωμανικό ζυγό, κι έτσι να δηλώσει έμπρακτα την πίστη της στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και την περηφάνια της Ελλάδας.
-- Δάσκαλοι και μαθητές, σε αντίξοες συνθήκες, με περιορισμούς, εγκλεισμό και απομόνωση, βρήκαν τον τρόπο πολύ σύντομα να δημιουργήσουν καλλιτεχνικά έργα εκπέμποντας μηνύματα με πολιτιστικό και εθνικό περιεχόμενο. Τους αξίζουν διπλά συγχαρητήρια: και για την προσπάθεια και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάστηκαν.
Ανάλογες δράσεις προγραμματίζονται και για το διάστημα ΣΕΠ-ΔΕΚ 2021. Πιστεύω ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει χωρίς τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας, κι έτσι θα μπορέσουμε να βρεθούμε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και πολίτες σε μεγαλύτερες εκδηλώσεις και ενωμένοι να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια ελευθερίας της Πατρίδας μας, τιμώντας τους πρωτεργάτες της επανάστασης και καταθέτοντας την ευγνωμοσύνη μας για τις θυσίες και τους αγώνες τους".

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο.

 
 

Επικοινωνήστε μαζί μας...

  • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

  • 23210-35353

  • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

  • serresmusicschool@gmail.com

 

                Η Διευθύντρια

 Δρ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35