Ανακοινώσεις 2021 - 22

16-4-2022. Αιτήσεις για εισαγωγή στο Μουσικό Σχολείο

Σας ενημερώνουμε ότι για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2022-2023, οι γονείς/κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών μπορούν  να υποβάλουν  αίτηση στο Μουσικού του Νομού τους από τις 3 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 2022 και ώρα 14:00. 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Μουσικού Σχολείου Σερρών , της ΔΔΕ και της ΠΔΕ για λεπτομερές σημείωμα σχετικά με τον τρόπο υποβολής της αίτησης,

Η Δ/ντρια του ΜΣΣ

Ευαγγελία Β. Σκέμπερη

 

14-3-2022. Επίσκεψη προέδρου ΑΣΕΠ

Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στο σχολείο μας τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Παπαϊωάννου Θάνο, ο οποίος, με αφορμή τη δωρεά ενός ηλεκτρικού πιάνου στο σχολείο μας που πολύ μας χαροποίησε, μίλησε στους πρωτοδιορισμένους και στους αναπληρωτές μας για θέματα διαδικασιών ΑΣΕΠ, έλυσε τις απορίες τους και άκουσε τις προτάσεις τους. Ως αντίδωρο του προσφέραμε αναμνηστικά δώρα.

 

6-3-2022. Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής  Λειτουργίας 10306

Δείτε το δελτίο τύπου.

 

13-12-2021. Παράταση υποβολής Αίτησης-Δήλωσης για τις πανελλαδικές εξετάσεις μέχρι 15-12-2021

Δείτε το δελτίο τύπου.

 

1-12-2021. Αιτήσεις πανελλαδικών εξετάσεων

 

Αγαπητοί γονείς,

αρχίζει από σήμερα η διαδικασία υποβολής αίτησης-δήλωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων. Παρακαλώ αφού διαβάσουν οι υποψήφιοι προσεκτικά όλες τις οδηγίες να προσέρχονται να τις καταθέτουν στο γραφείο της Διευθύντριας και από αύριο ακόμη

Παρακάτω υπάρχουν οι δύο αιτήσεις.

Αίτηση ΓΕΛ

Αίτηση Μουσικού

Η προθεσμία για φέτος ορίζεται από Τετάρτη 1-12-2021 ως και Δευτέρα 13-12-2021 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ). Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος (μαθητής ή απόφοιτος) μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της. 

Για τους υποψηφίους με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση θα ακολουθήσει νεότερη εγκύκλιος της υπηρεσίας μας σχετικά με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να υποβληθούν.

Στην ίδια προθεσμία 1-12-2021 ως και 13-12-2021 οι υποψήφιοι που τυχόν ενδιαφέρονται για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής (το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου, το Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας, και το Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων), εκτός από την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, υποβάλλουν και σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

Με την ευκαιρία ενημερώνουμε τους υποψηφίους:

1. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για  τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος και τις Σχολές της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού πρέπει επιπλέον να υποβάλουν αίτηση απευθείας στο Στρατό, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που θα εκδώσουν τα αρμόδια Υπουργεία και να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες προγραμματίζονται για το διάστημα Μαρτίου-Απριλίου 2022. Οι παραπάνω προκηρύξεις θα διατίθενται από τα Στρατολογικά Γραφεία, τα Αστυνομικά Τμήματα, την Πυροσβεστική και το Λιμενικό αντίστοιχα σε χρόνο που θα καθοριστεί από τα συναρμόδια Υπουργεία.

2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και θα συμμετάσχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει υποχρεωτικά να δηλώσουν την επιθυμία τους για τα ΤΕΦΑΑ, ώστε να συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

3. Υποψήφιοι για το 10%  των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση)  μπορούν  να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2020 ή το 2021 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ). Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2020, θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους ΧΩΡΙΣ την προϋπόθεση της ΕΒΕ και θα διεκδικήσουν θέσεις σε ποσοστά ανάλογα του αριθμού των Μηχανογραφικών Δελτίων που θα υποβληθούν ανά σύστημα (παλαιό ή νέο), με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά το έτος συμμετοχής τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 Οι υποψήφιοι για το 10% με τελευταία εξέταση το 2021, θα διεκδικήσουν την εισαγωγή τους ΜΕ την προϋπόθεση της ΕΒΕ, όπως αυτή διαμορφώθηκε στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2021.

4. Όσοι από τους υποψηφίους εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων χωρίς εξετάσεις), πρέπει μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου να απευθυνθούν  σε κάποια από τις 14 αρμόδιες επταμελείς επιτροπές των νοσοκομείων, για να αποκτήσουν πιστοποιητικό της πάθησής τους. Αυτοί οι υποψήφιοι, εφόσον δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν υποβάλλουν τώρα την Αίτηση-Δήλωση, αλλά θα καταθέσουν μηχανογραφικό σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα.

5. Δεδομένου ότι, η φετινή υποβολή της Αίτησης–Δήλωσης από τους υποψηφίους θα πραγματοποιηθεί εν μέσω έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, υπενθυμίζουμε ότι όσοι απόφοιτοι ή εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους προσέρχονται στο Λύκειο για να υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ 2022, θα εισέρχονται στη σχολική μονάδα κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδό τους :  [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή [β] πιστοποιητικού νόσησης, ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR προ 72 ωρών ή rapid test προ 48 ωρών).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ (Α-Δ) ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ ή ΑΠΟΦΟΙΤΟΥ/ΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΕΛ  2022

Υποβάλλεται στο Λύκειο από τους μαθητές ή αποφοίτους, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις της Γ΄ τάξης ημερήσιου ή της Γ΄ τάξης τριετούς εσπερινού  ΓΕΛ. Με την Αίτηση – Δήλωση (Α-Δ) ο ενδιαφερόμενος δηλώνει:

- Την Ομάδα Προσανατολισμού στα 4 μαθήματα της οποίας θα εξεταστεί πανελλαδικά, για να έχει πρόσβαση σε ένα μόνο πεδίο. Κάθε Ομάδα Προσανατολισμού οδηγεί σε ένα ΜΟΝΟ επιστημονικό πεδίο, ειδικά η Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας οδηγεί ή στο 2ο πεδίο με Μαθηματικά ή στο 3ο πεδίο με Βιολογία.

-  Τα ειδικά μαθήματα που τυχόν επιθυμεί να εξεταστεί.

- Αν επιθυμεί να είναι υποψήφιος για Στρατιωτικές Σχολές/Αστυνομικές Σχολές/Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας/Σχολές του Λιμενικού Σώματος - (δεν έχουν αυτό το δικαίωμα οι υποψήφιοι με τα εσπερινά ΓΕΛ) - για Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού.  Όσον αφορά αυτές τις Σχολές επισημαίνεται ότι τα σχετικά στοιχεία  της Α-Δ είναι απλώς ενδεικτικά της επιθυμίας του υποψηφίου για την εισαγωγή στα παραπάνω Τμήματα και Σχολές. Όμως για να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει ο υποψήφιος στις διαδικασίες επιλογής για εισαγωγή στις ανωτέρω Σχολές πρέπει να υποβάλει οπωσδήποτε και αίτηση απευθείας στο Στρατό ή στην Αστυνομία ή στην Πυροσβεστική ή στο Λιμενικό ή στο Εμπορικό Ναυτικό σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις  προκηρύξεις  που θα εκδώσουν  τα αρμόδια Υπουργεία. Αντίθετα, ο υποψήφιος για τα ΤΕΦΑΑ πρέπει να δηλώσει υποχρεωτικά το στοιχείο 19.γ)6) για να μπορέσει να υποβάλει σχετική αίτηση στις επιτροπές Υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας που θα πληροφορηθεί από το σχολείο του την περίοδο των εξετάσεων, ώστε να συμμετάσχει στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ-ΔΗΛΩΣΗΣ

Η Α-Δ υποβάλλεται είτε στο Λύκειο αποφοίτησης είτε στο πλησιέστερο στην κατοικία Λύκειο, 1-12-2021 με 13-12-2021 από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ή από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του, εκφράζει την αυθεντική βούληση του ενδιαφερόμενου και δεν τροποποιείται. Οι απόφοιτοι μπορούν να επιλέξουν να εξεταστούν στα μαθήματα οποιασδήποτε Ομάδας Προσανατολισμού. Γενικά οι απόφοιτοι καταθέτουν υποχρεωτικά ευκρινές φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα επιδείξουν ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο αποδεικτικό της ταυτοπροσωπίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί η ορθή καταχώριση του κωδικού 13. Υποψήφιοι από ξένα σχολεία και υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις των εσπερινών ΓΕΛ χρειάζονται επιπλέον προϋποθέσεις ή/και δικαιολογητικά που θα πληροφορηθούν από το Λύκειό τους. Οι υποψήφιοι για τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες πρέπει να είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και μόνο άρρενες υποψήφιοι.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ (αναλύονται στη σχετική εγκύκλιο)

Ως πρώτη προϋπόθεση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί η επίτευξη της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) του τμήματος. Για τα τμήματα που απαιτούν εξέταση σε ένα ή δύο ειδικά μαθήματα, απαιτείται και η επίτευξη ΕΒΕ ειδικού μαθήματος, ενώ για τα ΤΕΦΑΑ απαιτείται και η επίτευξη ΕΒΕ πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα).

Αν υποψήφιος δηλώσει ότι θα εξεταστεί σε μάθημα και δεν προσέλθει στην εξέταση, τότε θεωρείται ότι εξετάστηκε και πήρε γραπτό βαθμό μηδέν (0). Τα μόρια εισαγωγής προκύπτουν από τα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα κάθε ομάδας με ορισμένους συντελεστές βαρύτητας. Για να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα πρέπει να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις σε δύο από τα εξεταζόμενα μαθήματα της Ομάδας Προσανατολισμού που δηλώνει.

Σχολές ή Τμήματα, για την εισαγωγή στα οποία απαιτείται εξέταση των υποψηφίων σε ένα ή δύο ειδικά μαθήματα:

α) Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΕΚΠΑ / Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΠΘ / Ναυτιλιακών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ./ Τουριστικών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. / Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού Παν/μίου Αιγαίου / Τουρισμού του Ιονίου Παν/μίου εξετάζονται στο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Αγγλικά».

β) Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ / Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ εξετάζονται στο ειδικό μάθημα «Γαλλικά».

γ) Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ / Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ εξετάζονται στο ειδικό μάθημα «Γερμανικά».

δ) Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ / Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ εξετάζονται στο ειδικό μάθημα «Ιταλικά».

ε) Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ εξετάζονται στο ειδικό μάθημα ξένης γλώσσας «Ισπανικά».

στ) Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑ.ΠΕΙ. / Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ. / Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Παν/μίου / Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Παν/μίου / Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ / Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του ΑΠΘ / Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Παν/μίου Δυτ. Μακεδονίας / Διοίκησης Τουρισμού του ΠΑ.Δ.Α. / Διοίκησης Τουρισμού του Παν/μίου Πατρών / Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης εξετάζονται σε ένα από τα εξής ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: «Αγγλικά», «Γαλλικά», «Γερμανικά», «Ιταλικά».

ζ) Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου εξετάζονται σε δύο από τα εξής ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών: «Αγγλικά», «Γαλλικά», «Γερμανικά».

η) Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ / Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ εξετάζονται στα δύο ειδικά μαθήματα «Αρμονία» και «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων».

θ) Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΕΜΠ, του Πολυτεχνείου Κρήτης, του ΑΠΘ και των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας, Πατρών, Δημοκρίτειου Θράκης και Ιωαννίνων / Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του ΠΑ.Δ.Α. / Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΠΑ.Δ.Α. / Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής του ΔΙ.ΠΑ.Ε. εξετάζονται στα δύο ειδικά μαθήματα «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο».

ι) Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του ΠΑ.Δ.Α. εξετάζονται ΜΟΝΟ στο  ειδικό μάθημα «Ελεύθερο Σχέδιο».

ΟΔΗΓΙΕΣ  ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ  ΑΙΤΗΣΗΣ – ΔΗΛΩΣΗΣ (Συμπληρώνονται μόνο τα γκρι στοιχεία)

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ 1-13:  Συμπλήρωσε με κεφαλαία ευανάγνωστα γράμματα/αριθμούς τα ζητούμενα στοιχεία.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ 14-17: Αυτά τα στοιχεία θα συμπληρωθούν από το Λύκειο, ΟΧΙ από τον υποψήφιο.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 18 :  Επιλέγεις με Χ, αν είσαι υποψήφιος ΜΟΝΟ για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής

                        19α : Επιλέγεις με Χ μία Ομάδα Προσανατολισμού που οδηγεί σε ένα ΜΟΝΟ επιστημονικό πεδίο με πανελλαδικές εξετάσεις στα 4 συγκεκριμένα μαθήματα. Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας επιλέγουν ή το 2ο πεδίο με Μαθηματικά ή το 3ο πεδίο με Βιολογία, σύμφωνα με το μάθημα στο οποίο θα εξεταστούν.

                         19β:  Επιλέγεις με Χ, αν επιθυμείς να εξεταστείς πανελλαδικά σε κάποιο/α από τα ειδικά /μουσικά μαθήματα.

                         19γ:  Επιλέγεις με Χ, αν επιθυμείς κάποια/ες από τις επιλογές (η δήλωση για τα ΤΕΦΑΑ είναι υποχρεωτική).

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 18 και 19. β) 10+11):  Όποιος υποψήφιος/α επιλέξει ή το 18 ή το 19 β) 10+11, απαιτείται επιπλέον να υποβάλει και    τη σχετική Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ) για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Για το εξεταζόμενο μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία»

Αφορά μόνο τους υποψηφίους για τα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία εισαγωγής

Χρησιμοποίησε έναν από τους παρακάτω κωδικούς για να συμπληρώσεις το κουτάκι 4 του πίνακα ii) στην Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση για τα 3 Μουσικά Τμήματα.

Κωδικός  Οργάνου ή Φωνής

 • Βιολί (Κλασικό)
 • Βιόλα
 • Βιολοντσέλο
 • Κοντραμπάσο
 • Κιθάρα κλασική
 • Κιθάρα ηλεκτρική
 • Μπάσο ηλεκτρικό
 • Πιάνο
 • Φλάουτο
 • Κλαρινέτο
 • Όμποε
 • Σαξόφωνο
 • Φαγκότο
 • Τρομπέτα
 • Τρομπόνι
 • Κόρνο
 • Τούμπα
 • Ακορντεόν
 • Κρουστά Ευρωπαϊκά (Κλασικά − Σύγχρονα)
 • Παραδοσιακό Βιολί
 • Κανονάκι
 • Σαντούρι
 • Ταμπουράς
 • Ούτι
 • Μπουζούκι (Τρίχορδο)
 • Μαντολίνο
 • Λύρα Κρητική
 • Λύρα Μακεδονίας
 • Λύρα Πολίτικη
 • Λύρα Δωδεκανήσου
 • Λύρα Ποντιακή
 • Λαούτο
 • Παραδοσιακό Κλαρίνο
 • Γκάιντα
 • Ζουρνάς
 • Νέι − Καβάλι − Παραδοσιακοί Αυλοί
 • Παραδοσιακά Κρουστά
 • Φωνή

 

25-11-2021. Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών σήμερα 25 Νοεμβρίου και το ΜΣΣ ήταν παρόν στη δράση ευαισθητοποίησης – Street Work που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Αστέρια» από το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Σερρών

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Σερρών, με την υποστήριξη και παρουσία εκπροσώπου του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών συναντήθηκαν με γυναίκες και άνδρες και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό για τις υπηρεσίες τους.

Η δράση περιλάμβανε επίσης έκθεση φωτογραφίας Σερραίων εθελοντών φωτογράφων για το ζήτημα της έμφυλης βίας με τίτλο «Η επιζώσα στο φακό»

Μια ομάδα μαθητριών του ΜΣΣ, που δουλεύουν ένα πρόγραμμα για τα δικαιώματα της γυναίκας, πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση με τραγούδια που είχαν ως θέμα τη γυναίκα υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού μουσικής κας Ειρήνης Βάσιλα.

Ο Δήμαρχος Σερρών απένειμε τιμητική πλακέτα στο ΜΣΣ για τη συμμετοχή του στην εκδήλωση και την εν γένει προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και του νομού την οποία παρέλαβε η υποδιευθύντρια του σχολείου κα Μαρία Μεντίζη και υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος: "το δικαίωμα να είσαι γυναίκα" που υλοποιείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες της γ' γυμνασίου.

1637862414527

 

1-11-2021. Δηλώσεις self test ΜΣΣ

Δείτε το σχετικό video.

 

21-10-2021. Αποχαιρετισμός pen5

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΜΣΣ, με βαθειά οδύνη και εκφράζοντας όπως πιστεύουμε το σύνολο της μεγάλης "οικογένειας" του σχολείου, αποχαιρετά ένα εκλεκτό και αγαπητό απ’ όλους μέλος της, τον Χρήστο Καραμάνη.
Ο εκλιπών άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του τα χρόνια που υπηρέτησε το σχολείο. Γιατί το υπηρέτησε και μάλιστα πιστά και ολόψυχα. Και είχε τόσα πολλά αλήθεια ακόμα να προσφέρει, αν το νήμα της ζωής του δεν κοβόταν τόσο πρόωρα.
Εμείς θα κρατήσουμε για πάντα ζωντανό το τόσο ζεστό και μεταδοτικό χαμόγελό του, που σχεδόν πάντα μετέδιδε και στα παιδιά, τους μαθητές του, την ζωντάνια του, το κέφι, την δημιουργικότητα και την μουσικότητά του, που με τον μοναδικό χαρισματικό του τρόπο είχε την ικανότητα να μεταλαμπαδεύει και στα παιδιά.
Για πολλά μέλη της κοινότητας του ΜΣΣ τωρινά αλλά και παλιότερα ο Χρήστος Καραμάνης ήταν η "ψυχή" του σχολείου. Με τον αδόκητο χαμό του ο Χρήστος αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στο σχολείο, αφήνει όμως και σπουδαία παρακαταθήκη το έργο του και την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια , που θα μείνει χαραγμένο στις καρδιές και το νου παλιότερων και τωρινών μαθητών του , αλλά και ημών των γονιών. Όσοι τον γνωρίσαμε ξέρουμε ότι σπάνια ένας δάσκαλος ήταν τόσο αγαπητός από τους μαθητές του, αλλά και το ευρύτερο περιβάλλον του σχολείου.
Αποχαιρετάμε έναν αγαπημένο δάσκαλο, έναν παθιασμένο μουσικό. Το σχολείο μας δεν θα είναι ποτέ πιά το ίδιο.
Καλό ταξίδι στις "γειτονιές των αγγέλων" Χρήστο Καραμάνη. Σ’ ευχαριστούμε για όλα όσα έδωσες στα παιδιά μας και σε εμάς. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Σερραϊκής γης που θα σε δεχτεί.
Τα Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου
Γονέων και Κηδεμόνων
Μουσικού Σχολείου Σερρών
 
7-10-2021. Προετοιμάζοντας τις συνεργασίες Erasmus + του μέλλοντος.

Προετοιμάζοντας τις συνεργασίες Erasmus + του μέλλοντος. Στρατηγικές συμπράξεις/Εταιρικές σχέσεις, Πρόγραμμa Tell it by music! Συνάντηση στο γραφείο της Διευθύντριας με τις συμπαθέστατες Γαλλίδες και μελλοντικές εταίρους, ελπίζουμε, Kim και Stefanie, από τη Σαβοΐα της Γαλλίας. Ακολούθησε ξενάγηση στο σχολείο που τις ενθουσίασε. Να ευχηθούμε σύντομα αu revoir!

15-9-2021. Κατατακτήριες εξετάσεις 2021-22 για την πλήρωση κενών θέσεων στο ΜΣΣ

Διαβάστε το δελτίο τύπου.

13-9-2021.Τελετή Αγιασμού ΜΣΣ 2021-22

Διαβάστε το δελτίο τύπου.

9-9-2021. Η νέα σχολική χρονιά κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης COVID-19

Προκλήσεις, ανάγκες και προοπτικές για την ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής προσαρμογής των μαθητών και μαθητριών. 

Διαβάστε το έγγραφο.

Επικοινωνήστε μαζί μας...

 • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

 • 23210-35353

 • 23210-35820

 • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35