Αφήγηση παραμυθιών

Αφήγηση παραμυθιών

«Ο κυρ Λάζαρος, οι 40 Δράκοι και τα 2 Ξωτικά»                 

των ομάδων: Παραμυθολαλίτσες, Μουσικού Σχολείου & ΕΕΕΕΚ

 

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 στο θέατρο Αστέρια στις 20:30 το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή παράσταση! Η αγαπημένη μικρών και μεγάλων ομάδα αφήγησης παραμυθιών ‘Παραμυθολαλίτσες’ συνέπραξε  με την ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών και την ορχήστρα κρουστών οργάνων του ΕΕΕΕΚ Σερρών και παρουσίασε δύο παραμύθια από την ελληνική και την ιρλανδική παράδοση και μάλιστα για καλό σκοπό! (Το κοινό στήριξε τον σύλλογο καρκινοπαθών Σερρών καταθέτοντας τον οβολό του στον φιλανθρωπικό κουμπαρά)

 Και όλα αυτά με την αμέριστη στήριξη της ΚΕΔΗΣ και του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών!

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων σε συνεργασία με τους αφηγητές της ομάδας «Παραμυθολαλίτσες» έντυσαν μουσικά τα δύο παραμύθια δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα μαγική η οποία παρέσυρε τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους θεατές στην διαδραστική περιπέτεια του ραφτάκου και του Μυλωνά των παραμυθιών.

Από το Μουσικό Σχολείο Σερρών συμμετείχαν οι μαθητές/τριες: Αγγελίδου Μαρία, Καραογλάνη Σιβάνη Ευαγγελία, Κιοσόγλου Ευάγγελος, Λάντζος Γεώργιος, Λίτσικα Σαλώμη, Παρζιάλη Εμμέλεια, Σουλημενά Κων/να, Τεγκελίδης Θανάσης, Χατζηαποστολίδου Βασιλική, Χίτζου Γεωργία.

Η επιτυχία της παράστασης δεν αποτυπώθηκε μόνο στο παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού αλλά και στα σχόλια των μαθητών/τριών μας οι οποίοι/ες δήλωσαν πως η συνεργασία με επαγγελματίες καλλιτέχνες αλλά και με παιδιά από το ειδικό σχολείο ήταν μια εμπειρία που τους δίδαξε πως η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα αλλά αφορμή για να καταλάβουν την πολυμορφία στην τέχνη, να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση και να δημιουργήσουν στάσεις συμπερίληψης και αποδοχής.

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Δημητριάδου Ελισσάβετ, ΠΕ79.01

Μουλά Ελένη, ΠΕ 79.01

Επικοινωνήστε μαζί μας...

  • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

  • 23210-35353

  • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

  • serresmusicschool@gmail.com

 

                Η Διευθύντρια

 Δρ. Χρυσάνθη Παλάζη-Τσοχατζίδη

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35