Εισαγωγικές εξετάσεις 2018 στο ΜΣΣ

Εισαγωγή στην Α΄τάξη Γυμνασίου

Στην Α΄ τάξη του Μουσικού Σχολείου Σερρών (ΜΣΣ) εγγράφονται μαθητές, απόφοιτοι των Δημοτικών Σχολείων του Νομού Σερρών, ύστερα από επιλογή (εισαγωγικές εξετάσεις). Η διαδικασία επιλογής διεξάγεται κατά το δεύτερο 15ήμερο του Ιουνίου, από Επιτροπή Επιλογής που συγκροτείται, για το σκοπό αυτόν, από το ΥΠ.Π.Ε.Θ.Φέτος η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί τις εργάσιμες ημέρες από 20 έως 25 Ιουνίου 2018 και θα ξεκινήσει ταυτόχρονα σε όλα τα Μουσικά Σχολεία την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 10.00 με τη γραπτή εξέταση των υποψηφίων (ακρόαση ηχητικού δίσκου, cd).

Θέματα στα οποία εξετάζονται οι υποψήφιοι είναι η φωνητική, ρυθμική και ακουστική αντίληψη-ικανότητα. Προαιρετικά, οι υποψήφιοι μπορούν να εξεταστούν και σε μουσικό όργανο (επίπεδο Κατωτέρας Σχολής).

Ειδικότερα:

 • Ο μαθητής καλείται να τραγουδήσει τραγούδι της επιλογής του, το οποίο έχει προετοιμάσει. Θα του ζητηθεί να το τραγουδήσει ξανά σε μεταφορά σε κοντινό τόνο (transporto).
 • Ο μαθητής καλείται να συνοδεύσει ρυθμικά το τραγούδι της επιλογής του, κτυπώντας παλαμάκια.
 • Ο μαθητής καλείται να επαναλάβει, κτυπώντας παλαμάκια, ρυθμικά μοτίβα που δίνονται από τα μέλη της επιτροπής.
 • Ο μαθητής καλείται να διακρίνει και να δείξει, με αντίστοιχη κίνηση του χεριού του προς τα πάνω ή προς τα κάτω, τη μεταβολή προς τα πάνω ή προς τα κάτω του τονικού ύψους του ήχου.
 • Ο μαθητής καλείται να επαναλάβει σε απλό μουσικό όργανο - ξυλόφωνο - μία σύντομη μελωδία (4-5 νότες) παιγμένη στο πιάνο.
 • Ο μαθητής καλείται, μέσα από ηχογραφημένα μουσικά αποσπάσματα, να αναγνωρίσει: α) τον αριθμό επαναλήψεων ενός σύντομου και χαρακτηριστικού μουσικού θέματος κατά την ακρόαση ενός μουσικού κομματιού, β) τις βασικές κατηγορίες οργάνων - Έγχορδα, Πνευστά, Κρουστά γ) το σύνολο των μουσικών οργάνων που ακούγονται να παίζουν σε ένα μουσικό κομμάτι και δ) το ύφος χαρακτηριστικών και σύντομων μουσικών κομματιών.
 • Ο μαθητής - εφόσον γνωρίζει κάποιο μουσικό όργανο σε επίπεδο τουλάχιστον Κατωτέρας Ωδείου) - εκτελεί ολιγόλεπτο μουσικό έργο της επιλογής του. Η εκτέλεση έργου είναι προαιρετική.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονταιτην τελευταία μέρα διενέργειας των εξετάσεων. Οι γονείς - κηδεμόνες των επιτυχόντων μαθητών θα πρέπει, από την 1η Σεπτεμβρίου, να προσέλθουν στο σχολείο προκειμένου να λάβουν σχετικό έντυπο, ώστε να πραγματοποιηθεί η μετεγγραφή τους στο Μουσικό Σχολείο.

Αιτήσεις συμμετοχής

Αιτήσεις συμμετοχής για τις εισαγωγικές εξετάσεις μπορείτε να υποβάλετε αυτοπροσώπως στη γραμματεία του ΜΣΣ από 2/5 έως και 31/5/2018 ή ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο https://tinyurl.com/y8lh2m9k (απενεργοποιήθηκε). Οι ηλεκτρονικές, όπως και οι χειρόγραφες αιτήσεις θα κατατίθενται έως την Πέμπτη 31/5/2018 και ώρα 14:30.

Επιπλέον πληροφορίες στο ΦΕΚ Λειτουργίας Μουσικών Σχολείων αρ. 58167/Δ2 και την εγκύκλιο αρ. πρωτ. 67499/Δ2/27-04-2018.
Οι γονείς των υποψηφίων καλούνται σε ενημερωτική συνάντηση στο χώρο του σχολείου την Τετάρτη 16-5-2018 και ώρα 17:45μ.μ.

Δείτε και το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Επικοινωνήστε μαζί μας...

 • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

 • 23210-35353

 • 23210-35820

 • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2020 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35