Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία 2022

Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία 2022

 «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία»

Καβάλα 2022

Το Μουσικό Σχολείο Σερρών με μια ομάδα από 33 μαθητές και μαθήτριες και 4 εκπαιδευτικούς συμμετείχε στο φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδίαλόγου χάριν Μίκης Θεοδωράκης», που πραγματοποιήθηκε για 6η χρονιά φέτος και συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καβάλας, η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας από τις 05 έως τις 09 Μαΐου 2022. Με αφορμή την πρόσφατη εκδημία του Μίκη Θεοδωράκη η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια, σεμινάρια και διαλέξεις των οποίων επικεφαλής ήταν καταξιωμένοι μουσικοί. Παράλληλα έγιναν παρουσιάσεις των Μουσικών Σχολείων σε διάφορες πλατείες της πόλης, δημιουργώντας ένα κλίμα γιορτής. Το Μουσικό Σχολείο Σερρών την Παρασκευή το απόγευμα έδωσε την δική του μουσική παράσταση στην Πλατεία Κονσουλίδη υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Δημητριάδου Ελισσάβετ, Κουλεντιανού Αθανασίου, Αυλογιάρη Αστέριου και Μπούσιου Νικόλαου, αποσπώντας ένα πολύ μεγάλο χειροκρότημα και ιδιαίτερα θετικά σχόλια. Επιπλέον, μία μικρή ομάδα του βυζαντινού χορού του σχολείου μας την Κυριακή το πρωί έψαλλε στην θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό της Καβάλας υπό την καθοδήγηση του κ. Κουλεντιανού Αθανασίου.

Το βράδυ του Σαββάτου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, με τη συμμετοχή του μουσικού συνόλου «Εμπειροτέχνες», οργάνωσε μια γιορτή γνωριμίας με σκοπό όλοι οι συμμετέχοντες να γνωριστούν μεταξύ τους και να γίνουν μια μεγάλη κοινότητα.

Το αποκορύφωμα του μουσικού αυτού ταξιδιού ήταν η μεγαλειώδης συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, την Κυριακή το βράδυ. Στον επιβλητικό αυτό χώρο, 1200 μαθητές και μαθήτριες από 18 Μουσικά Σχολεία της χώρας και 8 Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Εξωτερικού ερμήνευσαν μοναδικά έργα από την εκκλησιαστική και την παραδοσιακή μας μουσική καθώς και έργα του Μίκη Θεοδωράκη υπό τη δ/νση των Δημήτρη Καρβούνη, Έμης Τσιούρα – Δημοπούλου, Χρυσοβαλάντη Ιωαννίδη, Χρήστου Τσιαμούλη και Σοφίας Νεοχωρίτου. Την ευθύνη της παρουσίασης είχαν οι Γρηγόρης Βαλτινός και Αλέξης Κωστάλας και την επιμέλεια των κειμένων ο Γιώργος Μονεμβασίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση μεταδόθηκε ζωντανά μέσω live streaming.

Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές καθώς και τους εθελοντές, των οποίων η βοήθεια υπήρξε πολύτιμη και ιδιαίτερα τον εμπνευστή αυτού του φεστιβάλ, τον Δ/ντη του Μουσικού Σχολείου Καβάλας κ. Ιωάννη Κακάρα.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά μας για την άριστη συνεργασία και την υποδειγματική τους συμπεριφορά καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού αυτού, κάνοντάς μας περήφανους, αλλά και καθιστώντας τους ίδιους συμμέτοχους σε μια μαγική εμπειρία, που θα τους συνοδεύει στη ζωή τους ως σημείο αναφοράς για τα μελλοντικά τους σχέδια.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Δημητριάδου Ελισσάβετ,

Κουλεντιανός Αθανάσιος,

Αυλογιάρης Αστέριος και

Μπούσιος Νικόλαος

 

Επικοινωνήστε μαζί μας...

  • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

  • 23210-35353

  • 23210-35820

  • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2023 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35