Σέρρες - Assisi

Για τέταρτη συνεχή χρονιά συνεχίστηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα αδελφοποίησης του Μουσικού Σχολείου Σερρών (ΜΣΣ) με το σχολείο της Ασίζης Ιταλίας, Convitto Nationale di Principe di Napoli, σε αγαστή συνεργασία με το 4ο ΓΕΛ Σερρών. Αρχικά, δεκαεννέα ιταλοί μαθητές/τριες και δυο συνοδοί καθηγητές  επισκέφτηκαν την πόλη μας και φιλοξενήθηκαν από μαθητές/τριες του ΜΣΣ, από 22 έως 26 Μαρτίου 2015. Οι φιλοξενούμενοι, στη σύντομη διαμονή τους στην πόλη μας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα αξιοθέατα των Σερρών, το Μουσείο Αμφίπολης, το σπήλαιο Αλιστράτης, και στη Θεσσαλονίκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ι.Ν. του Αγ. Δημητρίου, το Λευκό Πύργο τη νέα παραλία, και να βιώσουν τη θερμή ελληνική φιλοξενία.

Αντίστοιχα, 21 μαθητές/τριες της Γ΄ Γ/σίου και Α΄ Λυκείου και τρεις συνοδοί του ΜΣΣ, οι κ. Σκέμπερη Λ., Θεοχαρίδου Α., Σταθεροπούλου Ε., επισκεφτήκαν το αδελφοποιημένο σχολείο της Ασίζης από 17 έως 22 Απριλίου και φιλοξενήθηκαν από τους ιταλούς μαθητές/τριες. Την πρώτη μέρα της επίσκεψης, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στις αρχαιότητες του ιστορικού κέντρου της Ρώμης και να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές ρωμαϊκές αρχαιότητες. Τις επόμενες δυο μέρες πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή των μαθητών/τριών μας στις εγκαταστάσεις του ιταλικού σχολείου και η ξενάγηση στην προστατευμένη από την UNESCO πόλη της Ασίζης και το ναό του Αγ. Φραγκίσκου που δεσπόζει στην ομώνυμη καστροπολιτεία. Την τέταρτη μέρα, οργανώθηκε ημερήσια εκδρομή στην αναγεννησιακή Φλωρεντία όπου οι μαθητές/τριες μας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τη Santa Maria del Fiore, το Palazzo Vecchio, την Ponte Vecchio, την Galeria Uffizi και να περπατήσουν κατά μήκος του Άρνου ποταμού. Την τελευταία μέρα επισκεφτήκαμε την πανεπιστημιούπολη της γειτονικής πόλης Perugia.Το ίδιο βράδυ, μαθητές/τριες και καθηγητές/τριες και από τα δυο σχολεία διασκέδασαν στο αποχαιρετιστήριο δείπνο που διοργανώθηκε σε παραδοσιακή τρατορία της Ασίζης.

Η φιλοξενία ήταν κατά γενική ομολογία πολύ θερμή. Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί είχαν την μοναδική ευκαιρία να επισκεφτούν ένα σχολείο άλλης χώρας, να παρακολουθήσουν μαθήματα, να δουν πώς λειτουργεί το εκπαιδευτικό της σύστημα και να διαπιστώσουν τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα στα δυο εκπαιδευτικά συστήματα. Επίσης, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιταλική κουλτούρα ζώντας μέσα στις οικογένειες και μοιραζόμενοι μαζί τους πολύτιμες εμπειρίες, να γευτούν την ιταλική κουζίνα, να διαπιστώσουν την αναγκαιότητα της εκμάθησης ξένων γλωσσών και της όσμωσης των πολιτισμών.

Θεωρούμε ότι οι ανταλλαγές αυτές είναι πολύ σημαντικές για τους μαθητές/τριες γιατί διευρύνουν τους ορίζοντές τους, οξύνουν την παρατηρητικότητα, την κριτική τους ικανότητα και τις κοινωνικές τους δεξιότητες, προετοιμάζοντάς τους ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της Ενωμένης Ευρώπης.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Γιώργο Βουδούρη καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για την αμέριστη ηθική και υλική στήριξή τους, χωρίς την οποία δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών/τριών.

Δείτε τις φωτογραφίες από την  Ελλάδα

και την Ιταλία

Επικοινωνήστε μαζί μας...

  • 1ο χλμ. Σερρών - Νεοχωρίου ΤΚ: 62124 Σέρρες

  • 23210-35353

  • 23210-35820

  • mail@gym-mous-serron.ser.sch.gr

Εγγραφή στο Newsletter

© 2004 - 2020 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35