Μουσική εκδήλωση με τους Southminster Ringers

Δείτε το σχετικό Δελτίο Τύπου

Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία

Μία ομάδα μαθητών της Παραδοσιακής Ορχήστρας του ΜΣΣ συμμετείχε στις εκδηλώσεις “Άδοντες και ψάλλοντες εν τη καρδία”, που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου από τις 5 έως τις 9 Μαΐου 2018 και παρουσίασαν ένα δείγμα της δουλειάς τους σε υπαίθρια συναυλία.

Παράλληλα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε ποικίλες συναυλίες από τα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, καθώς και τη μεγάλη τελική συναυλία με τη συμμετοχή και των 17 Μουσικών Σχολείων.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξεις και εργαστήρια από διακεκριμένους μουσικούς και μουσικολόγους (Κ. Παπαδοπούλου, Β. Καρίπης, Κ. Γκουβέντας, Ε. Καραΐνδρου, Δ. Σαββόπουλος, Μ. Σκούλιος κ.ά.). Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων οι μαθητές έζησαν την εμπειρία της συμφωνικής μουσικής μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων συμμετέχοντας σε ένα κοινό μουσικό σύνολο υπό τη διεύθυνση διακεκριμένων καλλιτεχνών (Θ. Ορφανίδης, Χ. Τσιαμούλης, Σ. Νεοχωρίτου, Γ. Ζαρκαντζάς, Δ. Καρβούνης).

Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων

Ηχηρή ήταν η παρουσία του ΜΣΣ στο ραντεβού των Μουσικών Σχολείων στην Ξάνθη, στη γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι, στο Φεστιβάλ Ξάνθης “Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων”, όπου συμμετείχαν 15 μουσικά σχολεία από όλη τη χώρα και ένα μουσικό σχολείο από τη Ρουμανία. Το ΜΣΣ συμμετείχε με δύο ομάδες μαθητών του στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων “Τα ελληνόφωνα τραγούδια της Κάτω Ιταλίας” και “BigBand-Τα χάλκινα της Δ. Μακεδονίας, μια ορχήστρα, δύο μουσικοί κόσμοι”. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 27-29 Απριλίου.

Οι μαθητές παρακολούθησαν τέσσερα βιωματικά εργαστήρια του Φεστιβάλ, την ορχήστρα του Ν. Κυπουργού, τη χορωδία της Ε. Δαμιανού, τα αυτοσχέδια κρουστά του Ν. Τουλιάτου και τα πολυφωνικά τραγούδια της Κ. Ιταλίας του S. Mongelli. Με την ολοκλήρωση των εργαστηρίων, συμμετείχαν στην τελετή λήξης του φεστιβάλ, σε συνεργασία με μαθητές 15 Μουσικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, παρουσίασαν ένα δείγμα της δουλειάς τους, ανά ομάδα, σε υπαίθρια συναυλία στην πόλη της Ξάνθης.

Βυζαντινή Μουσική

Από τη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής του ΜΣΣ στις 26-3-2018

Μουσική και χορός από την Κάτω Ιταλία

Περισσότερα Άρθρα...

  1. Η Έλενα Μουζάλα στο ΜΣΣ