Σέρρες - Assisi

Για τέταρτη συνεχή χρονιά συνεχίστηκε με απόλυτη επιτυχία το πρόγραμμα αδελφοποίησης του Μουσικού Σχολείου Σερρών (ΜΣΣ) με το σχολείο της Ασίζης Ιταλίας, Convitto Nationale di Principe di Napoli, σε αγαστή συνεργασία με το 4ο ΓΕΛ Σερρών. Αρχικά, δεκαεννέα ιταλοί μαθητές/τριες και δυο συνοδοί καθηγητές  επισκέφτηκαν την πόλη μας και φιλοξενήθηκαν από μαθητές/τριες του ΜΣΣ, από 22 έως 26 Μαρτίου 2015. Οι φιλοξενούμενοι, στη σύντομη διαμονή τους στην πόλη μας, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα αξιοθέατα των Σερρών, το Μουσείο Αμφίπολης, το σπήλαιο Αλιστράτης, και στη Θεσσαλονίκη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ι.Ν. του Αγ. Δημητρίου, το Λευκό Πύργο τη νέα παραλία, και να βιώσουν τη θερμή ελληνική φιλοξενία.

Διαβάστε περισσότερα: Σέρρες - Assisi

Σέρρες 100 χρόνια

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 ομάδα μαθητών από τη γ΄ Γυμνασίου, στα πλαίσια του προγράμματος "Σέρρες 100 χρόνια" επισκέφθηκε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Σερρών, συνοδεία των καθηγητών κ. Κουτσουρίδη Μ., ΠΕ-04, φυσικού, συντονιστή για το Σχολείο μας του παραπάνω προγράμματος και της κ. Λαζαρίδου Π., ΠΕ-02, φιλολόγου, όπου και ξεναγήθηκαν από την κ. Τρέντου Κ.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Βιβλιοθήκης και πήραν βιβλιογραφικό και άλλο υλικό για τις εργασίες τους αναφορικά με το εν λόγω Πρόγραμμα. Οι εργασίες των μαθητών ολοκληρώνονται εντός του μήνα Φεβρουαρίου και θα παρουσιαστούν τον Απρίλιο 2015 σε αίθουσα των Σερρών.