Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Αρχαιογνωσίας Certamen Europeo

Οι δυο μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου του ΜΣΣ, Τζίνα Στέλλα και Κολύμπαλη Σταυρούλα οι οποίες συμμετείχαν στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Αρχαιογνωσίας Certamen Europeo, ο οποίος διεξήχθη στη Ρώμη από 19-21 Φεβρουαρίου 2018, απέσπασαν τιμητική διάκριση και χρηματικό βραβείο 150€ εκάστη για τη συμμετοχή τους στον εν λόγω διαγωνισμό.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός Αρχαιογνωσίας εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης των κλασικών σπουδών. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που στόχο έχει να τονίσει σε μια εποχή τεχνολογικής παράκρουσης και οικονομικής – υλιστικής κυριαρχίας τον ανθρωπισμό έτσι όπως αυτός διαχρονικά αναδύεται όχι μόνο μέσα από τα έργα αρχαίων Ελλήνων και Λατίνων συγγραφέων αλλά και σύγχρονων διανοητών, πνευματικών ανθρώπων, που θέτουν με το έργο τους στο κέντρο τον Άνθρωπο.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν “Διδακτικές Πρακτικές” από την Αρχαιότητα ως σήμερα. Η βιβλιογραφία-ύλη ήταν εκτενέστατη και περιλάμβανε σημαντικούς Αρχαίους Έλληνες, Λατίνους και σύγχρονους συγγραφείς, όπως ο Πλάτωνας, Ισοκράτης, Κικέρωνας, Κοϊντιλιανός, Τάκιτος, Ε. Ρούζβελτ, Βολταίρος κ.ά.

Την προετοιμασία και την παιδαγωγική καθοδήγηση των μαθητριών ανέλαβε η φιλόλογος του ΜΣΣ κ. Κούλα Ευγενία.